040 618 15 50     info@digidize.se

Projektledning

Läran om projektledning är läran om att styra enskilda projekt. Projekt var från början ett sätt att hantera ovanliga uppgifter i organisationer, det vill säga uppgifter som var av engångskaraktär och som den vanliga organisationen inte var utformad att hantera. Projektet har därför ibland också kommit att betraktas som motsatsen till regelstyrda byråkratier och standardiserad massproduktion.

Sedan början av 1990-talet har allt fler organisationer blivit projektbaserade. Det vill säga att projektet blivit den vardagliga organisationsformen snarare än ett enstaka undantag. Inom branscher som telekom, bioteknik, konsultverksamhet och även inom vissa myndigheter har projektorganisering blivit standard.

Projektet som arbetsform har stora fördelar. Ett projekt är målstyrt; syftar till att nå fram till någonting; och har alltid en start och ett slut. Det har en egen budget. Det har särskilt rekryterad personal för ändamålet.Ofta samlas kompetenser från olika delar av företaget. Av dessa anledningar är ett projekt lättare att ha översyn över än det vardagliga, kontinuerliga arbetet.

Söker du jobb?

Befinner du dig där du vill vara? Att trivas på sin arbetsplats och utvecklas är en förutsättning för framgång.

Hitta proffs!

Vi hjälper dig att hitta proffs oavsett kravprofil. Vi tar hand om allt från mindre till större driftåtaganden.

Jobbcoachning

Öka dina chanser att hitta rätt placering snabbt. Våra coacher har lång erfarenhet och mycket goda kunskaper inom IT-området.